Bekijk de meest recente nieuwsbrief
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Kerntrek ook in nieuwbouw verplicht!

Met ingang van 1 januari 2016 is kerntrekken wettelijk vastgelegd in het Bouwbesluit. Met de vermelding in het Bouwbesluit moeten nu alle nieuw te bouwen woningen, waarvan de omgevingsvergunning vanaf 1 januari 2016 wordt aangevraagd, een voorziening tegen cilindertrekken hebben. 

Al jaren groeit het aantal inbraken waarbij de inbraakmethode ‘cilindertrekken’ wordt gebruikt. Bij cilindertrekken (ook wel kerntrekken genoemd) wordt de cilinder of de kern van de cilinder uit de deur getrokken door er een schroef in te draaien en daar mechanische druk op te zetten. Hierdoor breekt de cilinder af. Op deze manier kan een inbreker binnen 30 seconden binnen zijn. 

Door producten met kerntrekbeveiliging toe te passen wordt deze inbraakmethode makkelijk en doeltreffend tegen gegaan. Kerntrekbeveiliging in de schilden en rozetten is een oerdegelijke oplossing. Deze oplossing is niet alleen sterk, tevens wordt de cilinder aan het zicht onttrokken; ook dat werkt inbraakwerend. S2 voert al enkele jaren een uitgebreid assortiment schilden en rozetten met SKG*** kerntrekbeveiliging in geanodiseerd aluminium.

Sinds kort kan Themans ook de Ansa schilden en rozetten leveren met kerntrekbeveiliging. In alle gangbare maten en uitvoeringen: smal, breed, kort en lang. De mogelijkheden zijn legio. En uiteraard voldoen deze ook aan SKG***. Ansa, design for doors, ook als het strak en superveilig moet zijn!